Ćiro progovorio o teškom djetinjstvu te otkrio zašto nije svećenik!

Ja sam se, nažalost, rodio u Dolcu, to je oko tri kilometra od Travnika. Dok me tata doveo i upisao već je bio 10. veljače, a ja sam se zapravo rodio 9. veljače – za IN Magazin otkrio je Ćiro Blažević koji je protekle subote navršio 83 godine.

Iza Ćire je bilo teško djetinjstvo.

“Stanovao sam više u šupi nego u kući, 30-40 metara od kuće bio nam je WC, a onda sam kao mladić pobijedio na Jahorini na državnom prvenstvu u skijaškom natjecanju. Vrlo brzo sam ja shvatio da u skijanju nema para pa sam se prešaltao na nogomet.”

Otkrio je Ćiro i da je želio biti svećenik.

“Kad sam shvatio da sam se zaljubio, mami sam se povjerio da ja ne mogu biti svećenik jer sam se baš fatalno zaljubio. To je bila ljubav moje mladosti, možda čak i ljubav mog života. Ali, platonska.”

Za kraj je Ćiro progovorio i o najvećoj grešci karijere, zamjeni Zvonimira Bobana na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

“Najgora stvar kad je Boban došao tražiti zamjenu, trebao sam doći na aut-liniju i napraviti ono što sam napravio kao trener barem 20 puta, reći Bobanu ‘sine, ostani, ne možemo bez tebe’. Da je Boban ostao i igri protiv onih šugavih Francuza, kakvi su bili, mi bismo ih pobijedili. U takvim trenucima moraš u igru staviti jednog nogometaša. Ne igrača, nego nogometaša, majstora kao što je Prosinečki, kao što je Boban. A ja sam stavio Marića, potpuno neopravdano, zato što je Prosinečki dan prije izašao s treninga, kao ozlijeđen je. Pa ne znam je li ozlijeđen ili nije.”