Cijeli grad Božić proslavio u rujnu jer ga bolesni dječak neće doživjeti

U američkoj saveznoj državi Ohio, cijeli je gradić Stow ove godine proslavio Božić dva mjeseca ranije – u čast terminalno bolesnom 12-godišnjem dječaku.

Maleni Keith Burkett boluje od teškog oblika raka koji je zahvatio lubanju, rame, kralježnicu i jetru. Prema prognozama liječnika, maleni Keith najvjerojatnije neće poživjeti dovoljno dugo da na božićno jutro otvara darove pod borom.

Stoga su njegovi sugrađani odlučili razveseliti dječaka i prirediti potpuni božićni ugođaj u gradu. Okitili su kuće i ulice, odjenuli se kao Djed Božićnjak i njegovi pomagači i pjevali božićne pjesme.

‘Htjela sam da moj sin doživi posljednji Božić’

Za ovaj posebni Božić u Keithovu čast u procesiji je ulicama grada prošlo i ukrašeno vatrogasno vozilo te stotinjak božićno ukrašenih automobila.

– Bilo je fantastično. Najbolje mi je bilo što sam se mogao po prvi puta voziti u vatrogasnom vozilu. Čak su mi dali i da potrubim – rekao je Keith za lokalni SWNS.

– Liječnici su mi rekli kako nisu sigurni da će Keith doživjeti Božić. A on obožava Božić. Njegov život preuzela je zloćudna bolest i liječenje i ja sam samo htjela da moj sin doživi posljednji Božić – izjavila je njegova majka Taylor Woodard.

– Pa smo tako krajem rujna upalili lampice, sve ukrasili božićnim ukrasima, vilenjacima i polarnim medvjedima. Čak smo stavili i znak za Sjeverni pol na kojem je pisalo: Sretan Božić hrabrom Keithu – objasnila je majka.

Njihovi susjedi su brzo shvatili što se događa, izvukli božićne ukrase i pridružili se božićnim pripremama. Božićni duh je ubrzo zahvatio cijeli grad. Keith se vozio u vatrogasnom vozilu i vidio sve automobile ukrašene njemu u čast, prenosi 24 sata.

Gradski vijećnik John Pribonic održao je govor Keithu u čast i proglasio 21. rujna Danom Keitha Burketta, a gradonačelnik mu je dodijelio orden za hrabrost.

– Keith se smiješio od uha do uha. Toliko dugo nisam vidjela da se tako smije – izjavila je majka.