ČEDA JOVANOVIĆ O KOMŠIĆU: “Želim pomoći čovjeku kojem je ljudskost važnija od nacije i koji hoće Bosnu građana, a ne plemena”

BEOGRAD – Čedomir Jovanović, srbijanski političar i odnedavni savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, u intervjuu za Blic govorio je o aktualnim temama u Srbiji, ali i o suradnji sa Komšićem.

Ne sumnja u dobru namjeru njemačkih i francuskih lidera oko rješavanja Kosova, ali sumnja u sposobnost svih na ovim prostorima da prilike iskoristimo. Ocjenjuje da su aktualni protesti opozicije samo imitacija i falsifikat i po prvi put za neki list nagovještava da razmišlja da se povuče sa mjesta šefa LDP i iz politike, i da umjesto nosioca izborne liste bude – korisnik porodiljskog.

Vjerujem da je, kada je riječ o Kosovu, Vučić najusamljeniji čovjek na svijetu. I vjerujem da smo mi za to krivi, jer su nam važnije naše glupe razmirice od potrage za rješenjem, kazao je lider LDP Čedomir Jovanović.

Savjetnik ste člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića. Što ste mu prvo savjetovali, glasilo je pitanje, a Jovanović je na to odgovorio:

– Ne precjenjujem ni svoj utjecaj ni svoje savjete. Ušao sam u to da bih pomogao čovjeku kojem je važnija ljudskost od nacije i koji hoće Bosnu građana, a ne plemena. Ako uspijem da mu pomognem da bar dio tog sna ostvari, bar ću malo mirnije da spavam.

Autor: Slobodna bosna