Bez snažnoga angažmana SAD-a, BiH nema budućnost!

WASHINGTON – Predsjednik Nadzornoga odbora Aluminija d.d. Mostar Dalibor Miloš u Washingtonu (SAD) je sudjelovao na Molitvenomu doručku s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trumpom.

U društvu više od tri i pol tisuće uzvanika iz svih dijelova svijeta, Miloš je kao predstavnik poslovnoga miljea iz BiH činio dio izaslanstva s prostora Jugoistočne Europe.

U izjavi koju nam je tom prigodom dao poručio je kako se na tomu tradicionalnom susretu s prvim čovjekom najmoćnije zemlje svijeta osjetila ogromna pozitivna energija koje nažalost primjetno nedostaje u BiH.

“S nizom uglednika iz svijeta gospodarstva, diplomacije i politike, kako iz regije tako i iz cijeloga svijeta, razgovarao sam o određenim poslovnim zamislima i mogućnostima uspostavljanja snažnije gospodarske povezanosti, ali smo se dotaknuli i nekih od gorućih problema u BiH, u smislu njezine stabilnosti i uopće budućnosti zemlje. Iskreno, obradovalo me to što su američki lideri, bez obzira na političko krilo s kojega dolaze, iskazali osjetno zanimanje za aktualni razvoj situacije u našoj zemlji, a ja čvrsto vjerujem kako Bosni i Hercegovini treba povratak SAD na naše prostore, i to povratak u punomu kapacitetu. Bez jačega angažmana SAD-a ne vidim dobru budućnost za nas”.

“Mislim kako u BiH previše gledamo na trenutačno stanje, ne misleći o sutrašnjici, a iz toga se možemo izdići samo uz američku pomoć, s obzirom na snagu njihova kredibiliteta na terenu. Uvjeren sam kako bi SAD željele vidjeti bolju komunikaciju među liderima u našoj zemlji, kao i njihovu bolju komunikaciju s američkom administracijom. Vjerojatno je nekada i bilo nekih poteškoća na raznim relacijama, ali ako želimo kao država ići dalje, moramo snaći snage i prevladati postojeće probleme i loše odnose. Bez toga nam nema budućnosti” – poručio je Miloš.

Autor: Dnevno.ba