Besplatna obuka pasa u Livnu

Dogs Trust Škola za pse u Semizovcu, koja omogućava besplatnu edukaciju vlasnicima pasa, te obuku ljubimaca po principu pozitivne motivacije u Kantonu Sarajevo, Istočnom Sarajevu, Zenici, te njihovim širim regijama, bit će u radnoj posjeti Livnu od 23. siječnja do 28. veljači. Vlasnici pasa u ovom gradu i okolini mogu se prijaviti za besplatnu obuku na web stranici dogstrust.ba. Škola za pse nastavit će s radom u Semizovcu od 6. ožujka, priopćeno je iz Dogs Trust Škole za pse.

Također, Dogs Trust BiH objavio je na svom YouTube kanalu novi serijal ”Obuka bez muke za Dogs Trust cuke”, koji u 14 zanimljivih i korisnih epizoda objašnjava sve što vlasnici žele znati o obuci pasa po principu pozitivne motivacije i radu Škole za pse, te daje savjete za osnovne komande. Obuku po principu pozitivne motivacije koriste sve Dogs Trust škole za pse, uključujući školu u Semizovcu koja radi po istim visokim standardima i procedurama kao i brojne Dogs Trust škole za pse u Velikoj Britaniji.

Ova metoda zasnovana je na znanstvenog istraživanja, uključujući istraživanje Fondacije Dogs Trust. Kao i svi programi Fondacije Dogs Trust u BiH i ovaj program podupire zakonsko i humano rješenje problema napuštenih pasa jer smanjuje rizik od napuštanja pasa koje se često dogodi uslijed problema u ponašanju psa.

 

LiVideo