93-godišnji planinar dobio zahvalnicu za uspon na planinu Cincar kod Livna

Više od 300 planinara, kao i brojni posjetitelji, imaju priliku ova tri dana upoznati sve ljepote Cincara i visoravni Kruzi kod Livna, prepoznatljivu po obitavalištu divljih konja.

Posebnu Zahvalnicu za uspon na planinu Cincar kao i sudjelovanje na Danima planinara Herceg-Bosne uručena je najstarijem planinaru skupa, članu Planinarskog društva Prenj Mostar 93-godišnjem Ivanu Karačiću.

Planinarsko društvo ”Cincar” iz Livna domaćin je ovogodišnjih Dana planinara Planinarskog saveza Herceg-Bosne koji se održavaju ovoga vikenda, od 16. do 18. kolovoza, na Planinarskom domu Kruzi na Cincaru. Na ovim Danima planinara sudjeluje 40 planinarskih društava iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

‘Više od 60 planinara jutros su odradili uspon od planinarskog doma na Cincar, to je uspon koji traje oko 6 sati. Među planinarima je bio i naš najstariji gost iz Mostara 93-godišnji Ivan Karačić koji je bez problema odradio ovaj zahtjevan uspon”, kazao je Antun Tunje Crnjak, član PD ”Cincar”.

Ove godine Planinarsko društvo ‘Cincar” obilježava 90 godišnjicu osnivanja društva što će se posebno obilježiti na ovim Danima planinara Herceg-Bosne. Osim prihvata i smještaja planinara organizatori su gostima ponudili i mogućnost posjete Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica, kao i rekreativne šetnje po visoravni Kruzi u potrazi za divljim konjima.

Prije samog kraja i zatvaranja Dana planinara, u nedjelju 18. kolovoza, upriličit će se dodjela priznanja pobjednicima natjecanja i zahvalnica za sudjelovanje svim planinarskim društvima i Savezima.

bljesak.info