​Detalji nezapamćenog zločina u mjestu Pag: Nisam plakao kad mi je žena umrla, a jučer jesam

Prvi susjedi i liječnici otkrivaju detalje nezapamćenog zločina u mjestu Pag. Djeca su u zadarsku bolnicu, kažu liječnici, stigla u takvom šoku da, unatoč strašnim ozljedama, više nisu ni plakala.

Bilo je malo iza šest sati ujutro. Čuo sam nešto čudno, učinilo mi se kao da mačke zavijaju. Kad sam izašao van iz kuće sledio sam se! Vidio sam djecu u krvi na betonu, prizor je bio nezamisliv, priča jedan od susjeda obitelji u kojoj je pomahnitali otac, Josip Rođak, bacao svoju vlastiti djecu u Ulici bana Josipa Jelačića u Pagu, prenosi 24.sata.

Što je bio okidač za sumanuti čin još se ne zna. Dječicu je očito budio iz sna i u onako u pidžamicama ih bacao s 5-6 metara visine dolje na beton…

– Tri curice su ležale tu na podu krvavih glava, plakale su i jecale, a onda je na njih pao i dječak. Djevojčice se nisam usudio dirati, a  maloga sam donio tu na terasu pred moja vrata i umotao ga u deku – rekao je za Zadarski list najmodavac obitelji, 85-godišnji Bernardo Baričević pa brišući suze nastavio:

– Znate, žena mi je umrla prije mjesec dana. Nisam zaplakao, ali jutros jesam…

Dotrčali su odmah i prvi susjedi. Vidjeli su oca kako odlazi, djecu nije ni pogledao, a kamoli pozvao Hitnu pomoć.

– Spremao sam se za posao kad me moja žena Mirjana panično počela dozivati. Odmah je nazvala Hitnu medicinsku pomoć, a ja sam istrčao vani. Troje je djece ležalo na podu, a jedno ono najmlađe, dječačić, sjedio je kraj njih. Svi su samo plakali i jecali. Curice su bile krvavih glava, a jednoj je pokraj oka bilo sve crno – kaže Ivan Škoda (38) za ‘Zadarski’.

– Kurvin sine! – vikala je majka i plakala.

Monstrum je hladno sjeo u auto i odvezao se na policiju.

Djelatnici Hitne pomoći stigli su iznimno brzo, jedna kola iz Paga i jedna iz Novalje.

– Brisali su suze pružajući djeci pomoć. Svi smo plakali. Ma nezamisliv prizor – rekao nam je jedan od očevidaca.

Sve je bilo puno krvi i zadarska policija u međuvremenu se pripremala za prijem ozlijeđene djece, s posebnim fokusom na najstarije dvije djevojčice u dobi od sedam i osam godina. Ali za ono što su vidjeli, kaže doktor Edi Karuc, ništa ih nije moglo pripremiti…

– Nikada ništa slično nismo vidjeli – rekao je Karuc za Novu TV.

– Anesteziolog sam već 20 godina, a ovako nešto još nisam vidio. Nema gore stvari nego kad vam hitna medicinska pomoć dovede takav jedan smotuljak sav krvav, koji čak od teških trauma i ne plače…

U međuvremenu, u Rijeci, saznavši za brutalan zločin u njezinoj obitelji šokirana je ostala i najstarija kći (18), koja s obitelji već neko vrijeme uopće ne živi, nego je prebačena u Dom za nezbrinutu djecu.

Neki od susjeda kažu kako su “šamari u toj obitelji bili svakodnevica”. Osamnaestogodišnjakinja se spasila odlaskom u Dom.

No sestrice i najmlađi brat, na žalost, nisu…