​Darko se napio, uzeo hormone, pa krvnički premlatio djevojku, s njenom glavom slomio lavabo

Darko Kovačević zvani Daruvarac je prije pet mjeseci u kafiću u Zadru premlatio djevojku, tukao je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, i gazio je po cijelom tijelu.

Udarao je njenom glavom u lavabo toliko jako da se lavabo slomio.

Tužiteljstvo Daruvarca tereti za prijetnju i nanošenje teške tjelesne povrede. Državni tužitelj Igor Vulić zatražio je ujedinjenu kaznu od pet godina i šest mjeseci.

– Okrivljeni ne boluje od nikakvih duševnih bolesti, ima samo dijagnozu nesanice, odnosno, poremećaja spavanja zbog grižnje savjesti – kazao je i dodao kako Daruvarac pije nekoliko tableta dnevno, uključujući antipsihotike, antidepresive i anksiolitike, prenose mediji.

– Za prijetnje apsolutno nisam kriv, a za ostatak optužnice nisam kriv kako se navodi – kazao je Darko Kovačević kome se u Zadru sudi jer je krvnički premlatio djevojku u lipnju ove godine.

– On je nezrela osoba, frustrirana, puna gnjeva prema okolini. Zanemaruje i ne poštuje prava drugih. Sklon je prijevarama, prijetnji i manipulaciji. Kazao mi je kako je, dok je kao dijete živio u Banja Luci, netko njegovoj obitelji prijetio nožem, kao i da su mu bakinu kuću bombom digli u zrak – kazao je izvor.

Daruvarac je istaknuo kako je na dan napada bio na proslavi kod prijatelja. Od 14 do 22 sata navodno je popio dvije litre vina i deset viski-kola. Ipak, to je sve nagađanje jer mu alkotest nije urađen pošto ga je policija uhitila tek sljedećeg dana, poslije napada.

– Jesam ja vama rekao da sam u kafiću u 22 sata naručio chivas? Jesam vam rekao? – pitao je vještaka i psihijatra ovaj nezaposleni automehaničar, dodajući da je tada uzimao i druge tablete.

– Uzimali ste spolni hormon testosteron i hormone rasta, ali to u kombinaciji s alkoholom nema većeg uticaja na uračunljivost od alkohola samog – kazao je liječnik.

U čitanju optužnice čulo se kako je Daruvarac, na opasku gosta kafića da djevojku prestane da tuče jer će je tako ubiti, odgovorio – “to i želim”. Djevojka je sad u KBC-u Rebro, gdje se oporavlja nakon operacije lica koje joj je poslije napada bilo smrskano.

Suđenje se nastavlja u četvrtak i petak iskazima svjedoka. Rok za donošenje prvostupanjske presude je 14. prosinac, a ako se do tada ne donese presuda, Kovačević se mora pustiti na slobodu.

Izvor: Dnevni avaz