​Čovjek koji je u Zadru divljački premlatio curu dobio pet godina zatvora

Darko Kovačević, poznatiji kao Daruvarac, koji je u lipnju u zadarskom kafiću Chill Out premlatio 18-godišnjoj Lorenu Gurlicu, proglašen je krivim i osuđen na pet godina bezuvjetnog zatvora, javlja N1

Prilikom ulaska u zgradu Suda u Zadru u četvrtak, Kovačević je na novinarsko pitanje što očekuje dobacio “ništa”. Lorenina mama Ana Gurlica, koja je s kćeri i odvjetnikom na sud stigla nakon Kovačevića, rekla je da očekuje pravdu. Tužiteljstvo je tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora.

U SRIJEDU JE NA SUDU PRIZNAO KRIVNJU

Kovačević je na jučerašnjem ročištu priznao krivnju za prijetnje i tjelesne ozljede. Na samom početku ročišta optužba je tražila isključenje javnosti zbog zaštite žrtve čemu je sutkinja udovoljila. Odvjetnik žrtve Milan Petričić rekao je okupljenim novinarima da je sud ponovio postupak, saslušao osam svjedoka i vještake, a najavio je da se ročište nastavlja u četvrtak iznošenjem završnih riječi optužbe i obrane.

Napad se dogodio se 13. lipnja, kada je Kovačević 18-godišnju curu tukao šakama i nogama, po glavi i licu te je gazio po cijelom tijelu. Navodno je njezinom glavom udarao u umivaonik toliko jako da ga je slomio. Policija ga je uhitila tek idući dan, 12 sati nakon brutalnog napada.